فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی
پیاپی 13 (بهار 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/02/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسینجان دایی زاده *، علی شریعتمداری عزت الله نادری، مریم سیف نراقی صفحه 1

    هدف این پژوهش بررسی میزان آشنایی معلمان دوره متوسطه با مبانی برنامه ریزی درسی و اصول یادگیری به منظور ارائه راهکارهای بهبود و ارتقای دانش و مهارت های آنان است. روش انجام پژوهش از نوع ارزشیابی و جامعه آماری کلیه معلمان شاغل به تدریس در مدارس متوسطه استان مازندران در سال تحصیلی 85 84 است. نمونه آماری 360 نفر از معلمان است که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای و تصادفی ساده انتخاب شدند. در این تحقیق از دو ابزار محقق ساخته شامل پرسشنامه (حاوی 30 سوال بسته پاسخ با طیف لیکرت) و آزمون محقق ساخته (حاوی 30 سوال چهارگزینه ای) استفاده شده است. داده ها در دو سطح توصیفی (با استفاده از جدولهای توزیع فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (با استفاده از آزمون، Z و F) تجزیه و تحلیل شدند. عمده ترین یافته های پژوهش این است که میزان شناخت معلمان دوره متوسطه از مبانی برنامه ریزی درسی و اصول یادگیری در حد پایین تر از متوسط بود. میانگین نمره آزمون سنجش میزان شناخت معلمان دوره متوسطه از مبانی برنامه ریزی درسی و اصول یادگیری 89/10 (در مقیاس 20 نمره ای) به دست آمده و بین میانگین نمره ها بر حسب متغیرهای جنسیت، مدرک تحصیلی، رشته تحصیلی و سابقه خدمت تفاوت معنادار وجود دارد. بیشترین میانگین نمره ها مربوط به معلمان گروه علوم تربیتی با مدرک فوق لیسانس و سابقه 10 تا 19 سال و کمترین آنها مربوط به معلمان گروه علوم پایه با مدرک لیسانس و سابقه بالای 20 تا 29 سال بود.

    کلیدواژگان: تعلیم و تربیت، مبانی برنامه ریزی درسی، اصول یادگیری، معلمان دوره متوسطه
  • اسدالله خدیوی، حمید ملکی صفحه 25
    پژوهش حاضر با هدف تدوین مدلی برای نظارت حمایتی صورت گرفته است. روش این پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری آن را کلیه اعضای هیات علمی رشته های علوم تربیتی، معلمان راهنما، ارزشیابان، کارشناسان و مسؤولان آموزشی مناطق و نواحی آموزش و پرورش کل کشور تشکیل می دهد. برای انتخاب گروه نمونه 500 نفری، ابتدا از روش نمونه گیری خوشه ایو در دل خوشه ها از روش نمونه گیری طبقه ای نسبی استفاده شده است. با توجه به مبانی نظری و مطالعات جهانی، مؤلفه های نظارت حمایتی استخراج و زیر طبقات هر مؤلفه نیز به طور جداگانه مشخص شدند و پس از اطمینان از روایی و پایایی ابزارهای سنجش (93/0) اطلاعات لازم جمع آوری گردید. برای پاسخگویی به سؤالات به ترتیب از آزمون هایT تک نمونه ای، تحلیل عاملی و آلفای کرونباخ استفاده شده است. نتایج نشان داد که هر پنج مؤلفه چارچوب ادراکی، فلسفه و اهدف، مبانی نظری، مراحل اجرا، نظام بازخورد و ارزشیابی مدل استخراج شده تایید شدند به طوری که مؤلفه های چارچوب ادراکی پس از بررسی کارشناسان، استادان و ناظران به ترتیب ارزشهای ویژه به نام های؛ ارزشیابی پایان سال، مشاهده، توسعه حرفه ای، تعیین اهداف، طرح درس و تعهد حرفه ای نامگذاری شده و مدلی ارائه گردید.
    کلیدواژگان: نظارت حمایتی، توسعه حرفه ای، تعهد حرفه ای، مشاهده، طرح درس، هدفگذاری و ارزشیابی پایان سال
  • حسن احدی، فرهاد ماهر یوسف کریمی، حسین فرش فروش صفحه 51
    برای مقایسه تاثیر سه منبع قدرت (مدیر، معاون و معلم مستقیم) در مدرسه روی اطاعت محض دانش آموزان، یک آزمایش میدانی روی نمونه 660 نفری از جامعه دانش آموزان مناطق بیستگانه آموزش و پرورش شهر تهران اجرا شد. ابتدا منابع قدرت، هر کدام به دو روش کتبی و شفاهی از آزمودنی ها خواستند فعالیتی ثابت که ضداخلاقی نبوده و تا اندازه ای غیرعادی باشد را انجام دهند. سپس آزمایشگر رفتار آزمودنی ها را پس از اعلام دستور مشاهده و ثبت کرد. آزمودنی ها از نظر هر فعالیتی که پس از دریافت تقاضا انجام دادند، مورد پرسش پایانی قرار گرفتند. پس از استخراج داده ها و اعمال روش های آماری توصیفی و استنباطی (استفاده از آزمون معناداری تفاوت بین دو نسبت مستقل) نتایج زیر به دست آمد:1) بین رفتار اطاعت محض در دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی تفاوت معنادار وجود دارد. این تفاوت به دلیل مقام منبع قدرت در مدرسه است، به صورتی که هر چه مقام فرد بالاتر باشد، اثر بیشتری در اطاعت دانش آموزان داشته است. 2) جایگاه منابع قدرت در رفتار اطاعت محض جنس های مختلف اثری نداشته است. پسرها از رفتار تمرد بیشتری برخوردار بوده اند، اما این میزان معنادار نبوده است (05/0P>). 3) دستورات کتبی به طور معناداری (05/0 P<) نسبت به دستورات شفاهی رفتار اطاعت افراد را برانگیخته ساخته اند. میزان تمرد از دستورات شفاهی نیز به صورتی معنادار (05/0 P <) بیشتر از دستورات کتبی بوده است.4) کتبی بودن یا شفاهی بودن درخواست اثر معناداری در جنس های مختلف نداشته است(05/0 P >).5) رفتار اطاعت محض در مقاطع بالاتر کاهش معناداری (05/0 P<) داشت. این تفاوت در دانش آموزان مقطع ابتدایی با راهنمایی و دبیرستان بسیار بیشتر از تفاوت بین دانش آموزان مقطع راهنمایی با دبیرستان بوده است.
    کلیدواژگان: منابع قدرت (مدیر، معاون و معلم مستقیم)، روش های ارائه دستور یا تقاضا (دستور کتبی، دستور شفاهی)، رفتار اطاعت محض، پاسخهای شفاهی
  • مالک میرهاشمی، بهنام شکری، محمد جواد قاید محمدی صفحه 77
    هدف اصلی این پژوهش بررسی چگونگی گذران اوقات فراغت کارکنان اداری دانشگاه آزاد اسلامی منطقه 8 است. در این پژوهش با استفاده از روش زمینه یابی و اجرای پرسشنامه محقق ساخته روی 340 نفر از اعضای جامعه مورد نظر که بر اساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده بودند، اطلاعات لازم جمع آوری گردید. متغیرهایی که ارتباط آنها با چگونگی گذران اوقات فراغت و مدت آن سنجیده شده است عبارت اند از: جنس، سن، سطح تحصیلات، وضعیت تاهل، میزان درآمد و اندازه واحد دانشگاهی. پس از تحلیل اطلاعات به صورت توصیفی و استنباطی مشخص شد که از بین شش متغیر، فقط بین متغیرهای جنس، وضعیت تاهل، میزان درآمد (p<0/05، p<0/01) با شیوه های گذران اوقات فراغت رابطه معنادار به دست آمد. به علاوه، عمده ترین شیوه گذران اوقات فراغت «بودن در کنار خانواده» بود.
    کلیدواژگان: اوقات فراغت، تفریح، سرگرمی، کارکنان اداری، دانشگاه، مرکز آموزش عالی
  • آذر قلی زاده، نیلوفر برکت صفحه 99
    هدف پژوهش حاضر «بررسی روند تحولات آموزش عالی زنان استان اصفهان (بخش دولتی) طی سالهای 1370 تا 1380» است. برای دستیابی به این هدف به شناخت روند مشارکت زنان در آموزش عالی در این دوران، تعیین رشته هایی که زنان به آن گرایش پیدا کرده اند، روند حضور زنان در بازار کار استان اصفهان، دستیابی زنان به مقام های مهم اساسی و ارتباط میان تحصیلات زنان و اشتغال آنان در مشاغل تخصصی پرداخته شده است. روش این پژوهش توصیفی تحلیلی بود و با استفاده از داده های آماری موجود، روند تحولات آموزش عالی زنان مشغول به تحصیل و فارغ التحصیلان استان اصفهان را در کلیه مقاطع و رشته های تحصیلی در دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سالهای 1370 تا1380 مورد بررسی قرار داده است.
    در این پژوهش نمونه گیری خاصی انجام نگرفته و جامعه آماری با نمونه آماری یکسان و برابر است. یافته های پژوهش نشان می دهد که روند مشارکت زنان در آموزش عالی، در دوران مطالعه در تمامی مقاطع و رشته های تحصیلی حتی رشته هایی که قبلا در انحصار مردان قرار داشته، چشمگیر و گسترده بوده است. در رشته فنی مهندسی در سال 711370، درصد دانشجویان زن 47/10 بود که این رقم در سال 80 1379 به 95/40 درصد رسیده است. در رشته کشاورزی درصد زنان از 6/2 به 97/51 درصد رسیده است. با آنکه تعداد زنان در رشته های متعدد آموزش عالی افزایش داشته، مشارکت آنان در بازار کار از روند مطلوبی برخوردار نبوده است. میزان مشارکت در بازار کار استان اصفهان هر ساله با رشدی نزولی برابر 24/2- درصد روبه رو بوده است. حضور زنان در سمت های مدیریتی و سرپرستی ادارات دولتی بسیار کمرنگ و در حدود 3/2 درصد بوده است. در نهایت زنان متخصص فقط دربرگیرنده 2/28 درصد متخصصان شاغل در استان اصفهان در بخش دولتی هستند.
    کلیدواژگان: آموزش زنان، آموزش عالی، مشارکت، جنسیت، بخش دولتی
  • مریم بختیاری، غلامرضا احمدی صفحه 123
    هدف از انجام این پژوهش تعیین میزان اثربخشی آموزش های ضمن خدمت فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) معلمان دوره متوسطه شهر اصفهان است. بدین منظور سه بعد اصلی «ارتقای فراگیری دولت الکترونیک، ارتقای استفاده از اینترنت و ارتقای آشنایی با رایانه» مورد بررسی قرار گرفت. روش پژوهش، توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری مورد مطالعه کلیه معلمان متوسطه شهر اصفهان (4491 نفر) است. از این افراد 300 نفر با روش نمونه گیری خوشه ایبه عنوان نمونه مورد مطالعه انتخاب شدند. داده ها از طریق اجرای پرسشنامه محقق ساخته، با 30 سؤال بسته پاسخ و اعتبار 96/0 فراهم گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفت. نتایج آماری پژوهش نشان داد که آموزش های ضمن خدمت فناوری اطلاعات و ارتباطات برای معلمان متوسطه در سه بعد اصلی استفاده شده کمتر از سطح متوسط (05/0 P≤) بوده است، اما اثربخشی (میزان استفاده) در این سه بعد در سطح (01/0 P≤) یکسان نبوده است. همچنین یافته ها نشان داد آموزش های ضمن خدمت فناوری اطلاعات و ارتباطات در این سه بعد برای معلمان مرد بیشتر از معلمان زن و برای معلمان کارشناسی ارشد بیشتر از معلمان با مدارک پایین تر اثربخش بوده است.
    کلیدواژگان: اثربخشی، آموزش ضمن خدمت، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • مریم تدین، مهدی فدایی، محمدعلی نادی صفحه 135
    هدف این پژوهش پیامدهای تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه در ابعاد آموزشی، فرهنگی اجتماعی و اقتصادی می باشد. روش انجام این تحقیق التقاطی بوده است. جامعه آماری کل جمعیت بخش میمه بوده که از 2 مرکز شهری و 10 مرکز روستایی تشکیل شده است. حجم نمونه با استفاده از فرمول برآورد حجم نمونه کوهن و همکاران (2001) و برحسب انحراف معیار جامعه 360 نفر برآورد گردید. روش نمونه گیری تصادفی و از نوع سهمی بود. از اسناد و مدارک موجود قسمت امور مالی و آموزش دانشگاه نیز اتحادیه اصناف میمه به منظور گردآوری اطلاعات جمعیت شناختی و تکمیلی استفاده شد. به منظور تحلیل داده های گردآوری شده از آمار در سطح توصیفی و استنباطی و متناسب با اهداف تحقیق استفاده به عمل آمد و نتایج آزمون t تک نمونه ای نشان داد که دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه بر کلیه ابعاد آموزشی، فرهنگی اجتماعی، اقتصادی تاثیر مثبت داشته است. هر چند نمی توان به آثار منفی تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در ارتباط با افزایش مشکلات اخلاقی و رفتاری بی توجه بود. همچنین تحلیل های اسنادی در ارتباط با آثار اقتصادی تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه نشان می داد که این دانشگاه با پرداختهایی مانند، مالیاتهای مستقیم و غیرمستقیم، سهم بیمه، عوارض و مانند اینها به سازمانها و نهادهای دولتی سهم بسزایی در بهبود منابع مالی این مؤسسات داشته و با ایجاد گردش سپرده های بانکی مؤثر در توسعه عملیات معاملات ریالی بانکهای بخش میمه نقش اساسی ایفا کرده است. به طور کلی می توان گفت دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه از بدو تاسیس تاکنون توانسته است تاثیرات مثبت و سازنده ای در رشد و توسعه ابعاد مختلف آموزشی، فرهنگی اجتماعی به ویژه برای زنان و دختران بخش میمه ایجاد نماید و موجب تبادل و تحول فرهنگی و نیز افزایش سطح رفاه اقتصادی خانواده ها را فراهم کند.
    کلیدواژگان: پیامدها، تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی
  • عبدالرضا سبحانی *، مهرداد شهیدی صفحه 161

    کنکور در جامعه ما به یک پدیده اجتماعی تبدیل شده که بر نظام آموزش عمومی و متوسطه و همچنین شرایط روانی و اقتصادی خانواده ها به شدت تاثیر می گذارد و به یک تهدید جدی برای نوآوری و خلاقیت و سلامت روانی نسل جوان تبدیل شده است. پژوهش درباره نظام پذیرش دانشجو و اندیشه برای برون رفت از این مشکل از اولویتهای نظام آموزش عالی کشور است. این تحقیق که مروری بر مطالعات نظری و میدانی شماری از پژوهشگران درباره کنکور است، ابتدا به آسیب شناسی کنکور در ابعاد مختلف خانوادگی، روانی، علمی و شغلی پرداخته، سپس نظام تصمیم گیری در پذیرش دانشجو را بررسی می کند. همچنین درباره فرضیه های مختلف برای حذف کنکور بحث نموده است. این فرضیه ها عبارت است از: کاستن تعداد متقاضیان کنکور، تغییر کارکرد بخش هایی از ظرفیت آموزش عالی از کارشناسی به کاردانی و توسعه ظرفیت آموزش عالی. در بخش پایانی مقاله نیز پیشنهادهایی برای حذف تدریجی کنکور ارائه شده است.

    کلیدواژگان: کنکور، دانشجو، آسیب شناسی
|
  • Hossein Jan Daeezadeh., Ali Shariatmadari. Ph.D.Ezatollah Naderi., Maryam Saif Naraghi. Page 1

    The goal of this survey is to investigate high school teachers’ knowledge of the fundamentals of curriculum development and learning strategies and delivering proper patterns to improve their knowledge and skills. The survey was done as a field research and the researcher collected the data from high school teachers in Mazandaran Province in. Statistical samples were teachers, chosen randomly to analyze the data, in descriptive and deductive statistics, frequency distribution, frequency percentage, average puzzles and also Chi-square test, F-test and Z-test using SPSS software. The most important results of the survey were: high school teachers’ awareness of fundamentals of curriculum development and learning principles was lower than average. The average grade of assessment test of high school teachers’ awareness of fundamentals of curriculum development and learning principles was (from) and among the averages based on different variances such as gender, degree, field of study and year of working, there was a meaningful difference. The Highest average grades referred to the group of educational sciences teachers with MA. degrees and working years, and the least average grades refer to the group of basic sciences teachers with BA. degree and working of years.

  • Asadollah Khadivi. , Hamid Melki. Page 25
    The purpose of the present research is to identify the components of supportive supervision develop an appropriate model for supportive supervision and determine the degree of appropriateness of the proposed model. The present research is a survey and description. The statistical population includes faculty members of schools of education at state universities supervisors, Instructional evaluators and educational experts. Cluster sampling and within the clusters partial sampling were used. Three questions of present research include: What are the components of supportive supervision? Regarding the present components, what appropriate model can you give for the educational system? According to the views of faculty members of schools of education at state universities supervisors, instructional evaluators and educational experts, what is the proportion of the proposed model?To answer the first question the literature was reviewed and global studies were surveyed and six components were extracted and then each of the sub-componenets were identified.To test the components and answer the research questions a questionnaire was given to the people including: faculty members, supervisors, instructional evaluators and educational experts. The data collected were disaggregated through statistical methods with high frequency percentage and through Factorial Analysis and One Sample T-Test. The pertinent and impertinent variables in this research were identified with accuracy. Using SPSS, the relationship between the variables were calculated and analyzed. The variables were named on the basis of specific values including in: End-of-Year Evaluation, Observation, Professional Development, Goal-Setting. Lesson Planning and Professional Commitment. To answer the third question, a questionnaire was given to the study group. They were asked to identify the adequacy of the model through grading. The accuracy of the questionnaire was calculated as and the total mean of out of Based on the results, the research suggested a conceptual model for educational system of Iran.
  • Hasan Ahadi. , Farhad Maher. , Uosof Karimi. , Hossein Farshforosh Page 51
    It is about half a century that has been passing study of obedience and in greater scale of social influence. Why people accept mutual influence from one of the tittle of social influence is obedience of power sources which is remarkably important in education areas, Family and other social organization.Afield experiment performed on students as sample in student community from twenty areas in Tehran. In Eduction department, in order to compare among three power sources including (Manager, vice principal, teacher) at school.At first each of power sources asked subjects to do a fix action which wasn’t amoral and to be against with rule standard. Subjects behavior have been observed and recorded by experinenter, Subjects answered to final questions after receiving demand on every action.After data extraction and using inferential and descriptive statistics method (applying of significance test different between two independence ratio). The following results have been finding. There are sisnificance differences between school power resources and pure students obedience behavior in education different steps. Power sources have not any effect on different sexes in pure obedience behavior. They observed more disobey behavior in male students, but this rate is not sisnificance. Writing instructions are arousing behavior of individual obedience in significe rate. Dosobey rate of oral instructions are sisnificanty more than writing instructions. There are not any sisnificant effects on different sexes on writing or oral request. Pure obedience behavior wills sisnificanty decrease with advance age. This difference at elemantry stage students with suidance and high school students is much more than guidance with highschool students.
  • Malek Mirhashemi. M.A., Behnam Shokri. M.A. Mohammadjavad Ghayedmohammadi. M.A Page 77
    The main objective of this research is to study the duration and quality of spending leisure times by official staff in branches of Islamic Azad University (region). Using a survey and administering a questionnaire to subjects the necessary data were gathered. The variables were gender, age, marriage status, income, education level, and university degree. The results showed that relation between gender, marriage status, and income level with quality of spending leisure times are significant (p< and). Also, it showed that "to be with family" was more current method of spending leisure times.
  • Azar Gholizadeh. – Nilofar Barekat. M.A Page 99
    The purpose of this articale is to survey the trend of changes in women's higher education in public universities and their partivipation in labor force in Esfahan during. In this study, the following issues: analyzed the women's social demand for higher education, the gender structure of women's higher education and their fields of study, women's participation in labor force, women achievement in managerial jobs, and the relationship between women's higher education and their access to professional jobs. This survey was conducted by a descriptive-analytical approach. The sample used was suited statistical society. The results showed that the trend of women's participation in higher education was very significant. Although women were presented at all levels of higher education, their presence was very outstanding in technincal engineering (from in to in) In agricultural fields their rate increased from to in the same period. Although women's participation in higher education was very significant, their presence in labor force and managerial responsibilities were not so outstanding. The rate of women's participation in labour force had a negative growth per year. Only of supervisory and of specialized jobs were occupied by educated women in the public administration.
  • Maryam Bakhtiary. M.A., Gholamreza Ahmadi. Page 123
    The present study aims at investigating the extent to which in-service training of information and communication technology (ICT) influences secondary school teachers is Isfahan but complementary dimension were considered; namely, the enhancement of e-government learning, the use of internet and the effective use of computer. The research design was a descriptive survey. Using cluster sampling high school teachers were randomly selected from Isfahan teachers. The measurement instrument was a researcher-developed questionnaire including questions boned on the likertcale. Chronbach's Alpha coefficient was employed in computing the validity of the questionnaire; which was about. For data analysis the relevant descriptive and inferential statistical techniques were used. The findings revealed that the efficacy of in-service training of information and communication technology was below M.S. average. In addition, the findings indicated that in-service training of ICT was more effective for male high school teachers than for female teachers and for M.S. degree students more effective than for lower degrees.
  • Maryam Tadayon. M.A., Mehdi Fadae. M.A. Mohammad Ali Nadi. Page 135
    The current study aims at investigating the impact of Meimeh Islamic Azad University establishment on educational, socio-cultural, and economic dimensions of this district. The research method employed in this study was the electrical method. The statistical population consisted of the whole population of Meimeh district including the two urban and rural centers. Utilizing the Cohen, et al,'s sample estimating formula, sample size has been estimated to be. Use has been made of relative-random sampling technique. Use has also been made of the available documents at the university pecuniary and educational affairs, as well as the traders guild to collect anthropological and complimentary data. To analyze the compiled data, some proper descriptive and inferential statistical operations consistent with the research purposes were performed. The results of the one-sample t-test indicate that the establishment of this university has greatly influenced the educational, socio-cultural, and economic dimensions of this district. However, the negative impacts of Islamic Azad University establishment regarding the increase in moral and behavioral problems of such establishment reveal that, this university with such payments as: direct and indirect taxes, insurance share, tolls and the like to state organizations and institutions, has played a significant role in boosting the financial resources of such organizations. It has also created an opportunity for a more effective bank deposit development, so the financial banking operations have been greatly influenced. Generally speaking, Meimeh Islamic Azad University, since its establishment, has positively and constructively influenced the growth and development of various educational and socio-cultural dimensions of this area, particularly for the girls and women residing in this area. It has caused a great deal of cultural exchange and development and increased the economic welfare level of the families as well.
  • Abdolreza Sobhani.Ph.D. –Mehrdad Shahidi. Page 161

    As a social phenomenon deeply intertwined with the economic and psychological fabric of different families, universities entrance exams (konkoor) in Iran tends not only to affect public secondary education but also gravely undermine creativity and mental health of the youth. This alarming situation calls for widespread research on the current system of student admission to higher education in a id to work out a concrete solution to this problem as one of the central issues need to be closely pursed by our higher education system. Based on theoretical and field surveys conducted on "konloor" by a group of researchers, the present research tries to primarily make a pathological study of the issue from various aspects, including family, psychological, academic and employment angles in order to thoroughly examine the system dealing with student admission. Furthemore numerous theories, such as reducing number of candidates, functional changes in higher education system making partial replacement of bachelor's courses with associate's courses, increasing seats to saturate eagerness for higher studies, have all been introduce as remedies paving the ground for elimination of "konkoor" in the long run. The closing part of this research winds up with some suggestions and comments on gradual elimination of universities entrance exams.